Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть вісьмох учасників злочинної організації, які налагодили збут метамфетаміну на мільйони гривень

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 8 учасників злочинної організації. 

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній, незаконне зберігання, перевезення, збут психотропних речовин і прекурсорів, незаконне придбання, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що учасники злочинної організації налагодили розгалужену мережу збуту психотропних речовин. 

Вони виготовляли метамфетамін у двох нарколабораторіях на території Дніпровського та Новомосковського районів. Їхня потужність дозволяла виготовляти до 8 кг психотропу щомісячно. 

Реалізовували метамфетамін шляхом «закладок» та поштовими відправленнями по всій території України. 

Щомісячно така незаконна діяльність приносила наркоділкам понад 10 млн грн прибутку. 

Під час проведення 45 санкціонованих обшуків за місцями проживання, в автомобілях обвинувачених та нарколабораторіях вилучено 200 кг метамфетаміну, 200 кг прекурсорів, 30 літрів псевдоефедрину, понад 1 кг канабісу, спеціальне обладнання, банківські карти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флешнакопичувачі, чорнові записи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників УСР області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.