Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть за державну зраду ексміліціонера АР Крим, який служить ворогу у росгвардії

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього правоохоронця АР Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що злочин проти основ нацбезпеки України вчинив уродженець Коростеня. До російської окупації півострова він працював в органах міліції. Зокрема, ніс службу з охорони Міжнародного дитячого центру «Артек».

У 2014 році зрадив присязі та перейшов на службу до незаконного створеного «мвс республіки крим». 

З 2019 року – у лавах росгвардії. Дотепер він продовжує перебувати у складі федеральної служби військ країни-агресора, дослужився до звання «офіцер». Керує спецпідрозділом, який патрулює морський кордон тимчасово окупованої АР Крим.

Обвинувачений виконує злочинні накази окупантів, здійснює збройне протистояння українським військовослужбовцям під час повномасштабного вторгнення рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.