Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть за колабораціонізм чотирьох окупаційних псевдопрокурорів з Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Старобільської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно місцевих жителів за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2022 року обвинувачені перейшли на бік країни-агресора та почали співпрацю з представниками окупаційних правоохоронних органів. В умовах воєнного стану вони розпочали роботу на псевдопрокурорських посадах у незаконно створеній «прокуратурі Старобільського району генеральної прокуратури ЛНР». Псевдопрокурорами при окупаційній владі РФ стали троє колишніх помічників суддів Старобільського районного суду, ще один підозрюваний у минулому мав досвід на посаді прокурора.

Обвинувачені оголошені у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.