Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть за колабораціонізм псевдопосадовця «ЛНР» та працівницю окупаційної прокуратури

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Біловодського відділу Старобільської окружної прокуратури скеровано до суду два обвинувальні акти стосовно місцевих жителів за фактом колабораційної діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що з моменту окупації російською армією селища Біловодськ Старобільського району Луганщини місцеві жителі почали активно співпрацювати з представниками країни-агресора. В умовах воєнного стану староста місцевої селищної ради став «головою адміністрації Біловодського району лнр». Він виконує організаційно-розпорядчі або адміністративно-господарські функцій у незаконному органі влади, підконтрольному окупаційній адміністрації РФ. Друга обвинувачена –працівниця «прокуратури Біловодського району ЛНР». За браком фахівців при окупаційній владі РФ «гідною» працювати у псевпрокуратурі стала продавчиня магазину. У своїй діяльності жінка дотримується нелегітимних нормативно-правових актів, впроваджених на тимчасово окупованій території.

Наразі обвинувачені оголошені в розшук, отримано дозвіл суду на їх затримання.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.