Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США

Ужгородська окружна прокуратура Закарпатської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Тячівського району за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений під приводом допомоги у пошуку зниклого військовослужбовця ЗСУ незаконно заволодів грошима його дружини. Він запевнив жінку, що володіє інформацією про перебування військового у полоні рф та має необхідні зв’язки. Аби сприяти поверненню чоловіка, потерпіла мала надати 10 500 доларів США.

Мешканка Ужгорода, довірившись зловмиснику, протягом квітня-травня минулого року передала йому гроші кількома частинами. Надалі, зрозумівши, що її обманули та не мали реального наміру допомогти, звернулася до правоохоронних органів.

Зазначимо, що правопорушник – раніше судимий за крадіжку і на момент вчинення злочину відбував іспитовий строк покарання.

Наразі обвинувачений знаходиться під вартою.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.