Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть заступника командира взводу НЗФ окупаційної адміністрації РФ, який з ножем напав на військовослужбовця ЗСУ

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту, Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно особи за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у не передбачених законом збройних формуваннях, незаконне поводження зі зброєю та посягання на життя військовослужбовця (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 263, ст. 348 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня 2020 по лютий 2021 року неодноразово судимий мешканець смт. Святогорівка Донецької області служив у складі так званої «1-ї окремої мотострілецької Слов'янської бригади» НЗФ окупаційної адміністрації РФ. Перебуваючи на посаді заступника командира взводу, він брав активну участь у бойових діях проти Збройних Сил України вздовж лінії розмежування поблизу с. Староласпа Бойківського району та с. Набережне Новоазовського району Донецької області.

Крім того, 24 лютого 2021 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проник на одну з бойових позицій ЗСУ в районі с. Чермалик Бойківського району, де напав з багнет-ножем до автомату Калашникова на військовослужбовця ЗСУ. Того ж дня нападника затримано на місці вчинення злочину.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури