Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жінку, яка ошукала рідних військовополоненого на майже 150 тис грн

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно жінки, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами родичів військовополоненого (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена, представляючись співробітницею Міністерства оборони України, яка займається обміном військовополонених, запропонувала жінці за винагороду свою допомогу у встановленні місцезнаходження її полоненого чоловіка. Також вона пообіцяла своє сприяння у внесенні чоловіка до списків військовополонених для обміну в найкоротший час.

Потерпіла, будучи введеною в оману, упродовж травня-червня 2023 року шість разів передавала шахрайці гроші на загальну суму близько 150 тис грн. Після цього підозрювана перестала виходити з нею на зв'язок та витратила гроші на власні потреби.

Також з’ясувалося, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за крадіжку, її засуджено до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося Шевченківським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.