Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Буковини, який за 19000 доларів США намагався переправити трьох чоловіків до Молдови

Прокурори Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Чернівецького району за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що за грошову винагороду від 4000 до 8500 доларів США з особи обвинувачений організував незаконне переправлення військовозобов'язаних за кордон поза пунктами пропуску.

Забезпечивши трансфер «клієнтів» до лінії розмежування держкордону, організатор через один із месенджерів надавав їм вказівки щодо напрямку та тривалості руху.

За такою схемою він намагався переправити до Молдови трьох чоловіків призовного віку. Свої послуги оцінив у 19000 доларів США. 

Незаконно перетнути держкордон чоловікам не вдалося, їх викрили прикордонники за 300 метрів від державного кордону України та Республіки Молдова.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Дністровського районного відділу поліції, за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.