Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Черкас, який обіцяв ухилянту допомогти оформити фіктивну інвалідність та виїхати за кордон

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через держкордон України та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави та (ч. 2 ст. 332, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений запропонував чоловіку призовного віку посприяти у переправленні за кордон. Через свої зв’язки пообіцяв вплинути на прийняття рішення медико-соціальною експертною комісією про встановлення військовозобов’язаному групи інвалідності та надати усі необхідні для виїзду з країни документи.

Ціна «вирішення питання» становила 4500 доларів США.

Правоохоронці затримали обвинуваченого під час одержання частини від обумовленої суми неправомірної вигоди – 2250 доларів США.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.