Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Луганщини, який ремонтував техніку окупаційних військ та перевозив особовий склад

Прокурори Сватівської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя с. Нововодяне на Сватівщині, який надавав допомогу окупаційним військам держави-агресора.

Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну чоловік перевозив військовослужбовців збройних сил рф та незаконних збройних формувань так званих «л/днр». Залучався до транспортування та розвантаження боєприпасів.

Також обвинувачений ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів, яка в подальшому вона використовувалася у боях проти Збройних Сил України.

Навесні 2023 року поплічник ворога виїхав з окупованого села до Київської області для оформлення документів і виплат. Наприкінці травня був затриманий співробітниками СБУ.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.