Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Полтавщини, який передавав фсб інформацію про розташування об’єктів критичної інфраструктури та військових частин

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що житель Полтавської області виконував завдання представника фсб рф. Він збирав і систематично передавав йому через месенджер розвіддані про розташування об’єктів критичної інфраструктури та дислокації військових частин Збройних Сил України на території Київської та Полтавської областей.

За кожне виконане завдання чоловік отримував від представника держави-агресора грошову винагороду. Сума залежала від терміновості та якості виконаної ними «роботи».

Обвинуваченого правоохоронці затримали в травні 2024 року під час виконання чергового завдання куратора. За клопотанням прокуратури він перебуває під вартою. 

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.