Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Судитимуть жителя Вінниці, який під виглядом волонтера збирав кошти для ЗСУ та продав неіснуючі військові товари на понад 250 тис грн

Прокурори Вінницької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно вінничанина за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік розміщував на своїх сторінках у соціальних мережах дописи про збір коштів на потреби Збройних Сил України. Гроші збирав на придбання військової амуніції, обладнання та техніки. Для переконливості публікував «звіти» про нібито постачання цієї допомоги військовим.

У такий спосіб обвинувачений створював собі імідж волонтера.

Небайдужі громадяни надсилали кошти для підтримки української армії, сприймаючи опубліковану інформацію як достовірну, а чоловіка – як волонтера. Також до нього зверталися і військовослужбовці ЗСУ, щоб замовити амуніцію та обладнання для потреб своїх підрозділів.

Обвинувачений під час листування з потенційними покупцями в одному з телефонних месенджерів обіцяв продати та поставити товари військового призначення. Отримував передоплату та припиняв діалог з громадянами.

Загальна сума завданої потерпілим матеріальних збитків складає понад 250 тис грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.