Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Шукали патріотично налаштованих громадян, імітували розстріл – судитимуть військовослужбовця РФ

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни двом військовослужбовцям збройних сил РФ (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що впродовж березня 2022 року командир відділення розвідувального взводу 104-го гвардійського десантно-штурмового Червоного прапора полку разом з підпорядкованими бійцями проводили спеціальні рейди у м. Ірпінь Бучанського району Київської області. Вони жорстоко, образливо та принизливо ставилися до цивільного населення, намагаючись виявити патріотично налаштованих громадян України.

Обвинувачений разом з іншими військовослужбовцями РФ незаконно проникли до житлового будинку, де було двоє цивільних осіб. Вони нанесли удари по тулубу і голові потерпілого та, імітуючи вбивство, здійснювали постріли поряд з головою.

В подальшому для проведення допиту вони вивели його у двір будинку. Там військовий РФ нібито через ненадання «правдивої інформації», направив на потерпілого автоматичну зброю. Імітуючи розстріл, він здійснив дві черги пострілів з однієї та іншої сторони потерпілого, завдавши йому сильних моральних та психічних страждань.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось міжвідомчою слідчою групою з числа слідчих Головного слідчого управління Нацполіції України та Головного слідчого управління ДБР.