Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Сума хабара піде на армію, а ухилянти на службу - за спробу покинути Батьківщину на Вінничині засуджено двох чоловіків

За публічного обвинувачення Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено двох громадян України призовного віку, які за неправомірну вигоду намагалися незаконно виїхати за кордон (ч. 1 ст. 369 КК України). Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області визнав їх винними у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді штрафу. Вилучені у них 3000 євро, за які вони спробували підкупити прикордонника, за рішенням суду конфісковано у дохід держави.

Прокурори у суді довели, що наприкінці березня 2022 року двоє цивільних осіб, будучи громадянами, які підлягають мобілізації під час воєнного стану, спробували покинути країну. На одному з пунктів пропуску вони намагалися надати 3000 євро неправомірної вигоди службовій особі Державної прикордонної служби України, який викрив хабарників.

Після завершення судового розгляду справи, обом засудженим вручено повістки про виклики до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з метою вирішення питання щодо призову їх на військову службу за мобілізацією.