Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Схвалював напад рф на Україну - судитимуть мешканця Покровська

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Покровська за фактами вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні-серпні 2022 року чоловік репостив у забороненій соціальній мережі антиукраїнський контент. З його сторінки по акаунтах інших користувачів поширювались схвальні дописи на адресу військово-політичного керівництва рф щодо початку проведення так званої спецоперації. 

Також він розміщував публікації, в яких містились заклики вступати до «народно-визвольних співтовариств», брати до рук зброю й «зносити злочинну владу» в Україні» і тези про нібито звільнення, а не окупацію російською армією окремих населених пунктів Донеччини. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.