Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Так званому судді «ДНР» заочно повідомлено про підозру у незаконному засудженні пенсіонерки

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Горлівки заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у 2017 році чоловік, перебуваючи на посаді «судді Верховного Суду ДНР», розглядав матеріали так званої кримінальної справи відносно мешканки м. Донецька. Жінку обвинувачували у начебто незаконному придбанні, зберіганні, передачі та контрабанді вибухових речовин для вчинення теракту.

Так звана суддя, керуючись «кримінальним законодавством» псевдореспубліки, разом із двома колегами визнали жінку винною та призначили їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.

Псевдоправоохоронці схопили потерпілу на центральній площі міста та, відвізши у підвал, побили її і силою змусили зізнатися в інкримінованих злочинах. Окрім того, пенсіонерка очікувала на «вирок суду» два роки у СІЗО.

Такі неправомірні дії є грубим порушенням вимог українського законодавства і міжнародного гуманітарного права. 

У 2017 році під час обміну полоненими, який відбувся на КПВВ «Майорське», жінку звільнили та передали українській стороні.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури