Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Так званому «заступнику голови адміністрації Запорізької області» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, підозрюваний добровільно зайняв псевдопосаду заступника голови з питань інфраструктури так званої адміністрації Запорізької області.

Він домовився з окупаційними військами РФ про силове забезпечення йому умов для керівництва областю, у тому числі за рахунок збройного примушування органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств до визнання його на цій псевдопосаді.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.