Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Торгівля наркотичними засобами у великих розмірах – на Сумщині судитимуть громадянина

Охтирською окружною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який організував у м. Охтирка наркоторгівлю у великих розмірах (ч. 2 та ч. 3 ст. 307, ч. 1 та ч. 2 ст. 306 КК України).

Розслідуванням встановлено, що через один із месенджерів він отримував замовлення на небезпечні психотропні речовини PVP та амфетамін, виставляв рахунок, а після онлайн оплати робив закладки, скидаючи замовнику координати.

Затримали особу у квітні 2021 року після розкладання чергової партії закладок. Під час санкціонованого обшуку в нього виявлено пакунок із порошкоподібною речовиною та 20 тис грн. За місцем проживання виявлено 20 зіп-пакетів з психотропними речовинами PVP та амфетамін. Крім того, в поштовому відділенні вилучено посилку з PVP загальною масою майже 50 г, яку він замовив.

Водночас, обвинувачений використовував кошти, здобуті від незаконного обігу психотропних речовин, для подальшої злочинної діяльності. До цього його вже затримували правоохоронці під час збуту наркотиків, за клопотанням прокуратури його було взято під варту, однак він був звільнений, оскільки сплатив 100 тис грн застави. Перебуваючи під заставою, продовжив свою злочинну діяльність.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. 

Протиправні дії припинено співробітниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Сумській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно з Охтирським районним відділом поліції

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури