Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Торгував посвідками на проживання в Україні - посадовця Державної міграційної служби викрили на отриманні хабара

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру начальнику управління з питань тимчасового та постійного проживання іноземців та осіб без громадянства Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби в м. Києві та Київській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, до посадовця звернулись іноземці за консультацією щодо процедури оформлення посвідок на тимчасове проживання на території України громадянину Туреччини та Молдови.

Під час подальших зустрічей він повідомив, що за вирішення питання видачі посвідки йому необхідно надати 400 доларів США з людини.

За аналогічною схемою посадовець отримав 1 600 доларів США щодо вирішення питання видачі посвідок чотирьом громадянам Туреччини.

Також підозрюваний за винагороду допомагав легалізуватись в Україні ще чотирьом громадянам Туреччини, у яких були прострочені візи. Вказані послуги він оцінив у 2 000 доларів США - по 500 доларів США за одну особу.

Під час отримання 3600 доларів США його затримали в порядку ст. 208 КК України.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 600 тис грн. Підозрюваний вже вніс заставу.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ у Києві та Київській області та слідчі ГСУ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.