Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Троє колишніх правоохоронців з Херсонщини підозрюються у державній зраді та колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом колишнім працівникам правоохоронних органів Херсонщини за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що троє колишніх працівників ГУНП в Херсонській області перейшли на бік ворога. Вони добровільно зайняли псевдопосади «інспектора чергової частини», «начальника» та «старшого оперуповноваженого спецпідрозділу ГРОМ» у незаконно створеному правоохоронному органі – так званому «Главном управлении Министерства внутренних дел Херсонской области». 

Підозрювані протиправно виконували поліцейські функції, направлені на захист окупаційної влади рф та незаконні завдання, поставлені представниками силових структур держави-агресора.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.