Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Трьом буковинцям повідомлено про підозру у сприянні військовозобов’язаним громадянам України у незаконному перетині держкордону

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом буковинцям, які організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, достовірно знаючи, що в умовах воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено покидати межі України, житель села Їжівці Чернівецького району Чернівецької області, залучивши ще двох односельчан, налагодив злочинну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України. За 2000-3000 доларів США з особи обіцяли військовозобов’язаним громадянам України переправити їх через державний кордон поза пунктами пропуску.

5 березня 2022 року вони організували перевезення 15 чоловіків віком від 18 до 56 років до села Банилів Підгірний. Звідти у пішому порядку повели їх до лінії розмежування державного кордону України та Республіки Румунія у селі Фальків Вижницького району, де були викриті військовослужбовцями Державної прикордонної служби України.

Наразі вирішується питання щодо обрання організатору незаконної схеми та його співучасникам запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.