Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Трьом керівникам так званих «багатофункціональних центрів» на окупованій території Луганщини повідомлено про підозру в колабораціонізмі

За процесуального керівництва Сватівської, Старобільської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру трьом особам у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року голова так званої «лнр» підписав фейковий закон «Про багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг».

Підрозділи незаконно створеної «державної установи» псевдореспубліки почали діяти на тимчасово окупованій території Луганщини.

Таке «відділення» у захопленому Сватівському районі у грудні 2022 року очолила уродженка Лисичанська, яка раніше була директором «державної установи лнр «Палац культури імені В. Леніна». Жінка підтримує режим країни-агресора ще з 2014 року, була активним пропагандистом громадського руху «Мир Луганщині».

Ще двох керівників аналогічних підрозділів призначено у січні та лютому 2023 року.

Посаду «начальника відділення багатофункціонального центру надання державних та муніципальних послуг Біловодського району лнр» обійняла уродженка Херсонської області. Наразі вона є кандидатом у «депутати ради Біловодського муніципального округу лнр» від ворожої політичної партії «Єдина росія».

Керувати «відділенням багатофункціонального центру м. Антрацит та Антрацитівського району» стала місцева жителька.

Від окупаційної влади країни-агресора підозрювані видають місцевому населенню «документи», які засвідчують власними підписами. Також вони організовують навчання та підвищення кваліфікації підлеглих працівників.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.