Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Трьом псевдопосадовцям так званої «ЛНР» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури та Сватівської окружної прокуратури 3 особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані вступили в злочинну змову з окупаційними військами РФ та представниками так званої «ЛНР». На початку серпня 2022 уродженець міста Сєвєродонецьк Луганської області добровільно зайняв псевдопосаду «начальника відділу молоді та спорту адміністрації м. Сєвєродонецьк ЛНР».

Дві жительки Луганщини добровільно зайняли псевдопосади «начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації Троїцького району ЛНР» та «заступника начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації Троїцького району ЛНР».

Псевдочиновники на займаних «посадах» виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади.

Згідно з санкцією статті підозрюваним загрожує до десяти років ув’язнення.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.