Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Трьох дніпрян підозрюють у рейдерському захопленні підприємства на Хмельниччині

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом мешканцям Дніпра за фактами підроблення документів для проведення державної реєстрації юридичної особи та протиправного заволодіння майном підприємства (ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 206-2 КК України).

За даними слідства, на початку 2022 року підозрювані з метою заволодіння майном одного із підприємств регіону звернулися до державного реєстратора з пакетом підроблених документів. Вони надали договір купівлі-продажу частки статутного капіталу, акт приймання-передавання, рішення про зміну власника та новий статут суб’єкта господарювання.

На підставі поданих фіктивних документів відбулася незаконна перереєстрація корпоративних прав підприємства, тобто так зване «рейдерство».

Внаслідок протиправних дій законного власника було позбавлено права займатися господарською діяльністю та розпоряджатися майном.

Підприємству заподіяно шкоду у розмірі понад 4,6 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

Проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення усіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.