Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Черкасах викрито чоловіка, який за неправомірну вигоду допомагав ухилитися від проходження військової служби

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру черкащанину за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік за грошову винагороду обіцяв військовозобов’язаному допомогти оформити документи про визнання непридатності до служби в лавах Збройних Сил України.

Для цього підозрюваний через свої знайомства мав повпливати на службових осіб військово-лікарської комісії Черкаського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Правоохоронці затримали чоловіка під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 3500 доларів США.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.