Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У держзраді та колабораціонізмі підозрюють очільників районних псевдопрокуратур «ЛНР» та псевдопосадовця Старобільського СІЗО

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам України у добровільному зайнятті посад в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території та державній зраді (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року троє жителів Луганської області погодилися на заняття посад у незаконних правоохоронних органах окупаційної влади. Підозрювані зайняли посади «заместителя начальника отдела интендантского комунально-бытового обеспечения Старобельскго СИЗО УИН МВД ЛЕР», «руководителя прокуратуры Кременского района ЛНР» та «руководителя прокуратуры Новоайдарского района ЛНР». Вони надавали ворогові допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. 

Вказані громадяни ніколи не були працівниками органів прокуратури України.

Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснює слідчий відділ Управління СБУ у Вінницькій області. 

Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.