Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Дніпрі судитимуть п’ятьох учасників злочинної організації, які заволоділи 28 млн гривень громадян на схемі з інвестиціями в агробізнес

Прокурорами Дніпропетровської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та чотирьох учасників злочинної організації за фактами шахрайства в особливо великих розмірах, а також створення, керівництва й участі у злочинній організації (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3, 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що місцевий «кримінальний авторитет» створив злочинну організацію. До неї залучив керівника відділення банку, директора підприємства та двох знайомих. 

Шляхом обману і зловживання довірою обвинувачені пропонували потерпілим інвестувати свої кошти під великі відсотки у виробництво сільськогосподарської техніки аграрним підприємством. 

У подальшому учасники організації привласнювали інвестовані кошти громадян і не виплачували обіцяні відсотки. 

Упродовж чотирьох років обвинувачені заволоділи щонайменше 28 млн грн. 

Наразі трьом учасникам злочинної організації обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще двом – нічний домашній арешт. 

Накладено арешт на їхнє майно. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники УСР в області ДСР Нацполіції України за силової підтримки спецпризначенців КОРД.