Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Дніпрі судитимуть російського агента, який зливав ворогу розташування військових літаків ЗСУ

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Дніпра за фактами державної зради, поширення інформації про розташування ЗСУ, виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що проросійськи налаштований чоловік добровільно погодився на пропозицію співробітника головного управління генштабу зс рф надавати інформацію про розташування військової техніки та підрозділів Збройних Сил України.

Для комунікації з куратором прихильник «руського миру» використовував месенджер.

Агент надсилав зібрані дані про розміщення військової авіації, блокпостів, місць дислокації й кількості особового складу української армії, а також скріншоти Google Maps з координатами.

Також чоловік у розмовах з представником держави-агресора жалкував, що місто «не звільнили», а в соцмережі поширював антиукраїнські дописи.

Ворожого інформатора затримали наприкінці березня 2023 року. У нього вилучили мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. За клопотанням прокурора суд наклав арешт на його майно.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.