Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Кам’янському на вимаганні та одержанні хабарів викрито працівників сервісного центру МВС та їхніх спільників

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру двом працівницям Територіального сервісного центру МВС України м. Кам’янське та двом цивільним особам, які діяли у складі організованої групи.

Їм інкриміновано вимагання та одержання неправомірної вигоди, вчинене повторно організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, на початку листопада 2023 року мешканець м. Кам’янське організував злочинну групу. Вона займалася вимаганням та отриманням хабарів за адміністративні послуги, які надавалися сервісним центром. До протиправної діяльності залучив двох працівників ТСЦ МВС України та свою дружину.

Підозрювані створювали штучний дефіцит талонів шляхом маніпуляцій із реєстрацією в системі керування чергою. 

У зв’язку з цим громадяни були вимушені звертатись до організатора як посередника та надавати неправомірну вигоду. За хабар він вирішував питання про проведення реєстрації транспортних засобів і надання допомоги в отриманні талонів електронної черги.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також перевіряється причетність до протиправної діяльності інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – Дніпропетровське управління ДБВ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.