Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві до 15 років тюрми засуджено двох бойовиків, які воювали на боці так званої «л/днр»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури двох громадян України засуджено за державну зраду та участь у не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

Їм призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що один з обвинувачених – уродженець Луганської області, у березні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганщини у місті Алчевську, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої «лнр». Чоловік був призначений на посаду помічника гранатометника «204 полку 4 роти 3 взводу народної міліції днр», який створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.

Інший обвинувачений, у лютому 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області - у місті Амросіївка, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої «днр» та був призначений на посаду стрілка «1 відділення 2 взводу 2 роти стрілкового батальойону 1539 народної міліції днр», який теж створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.

Діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської областей, обвинувачені проводили облаштування вогневих позицій для здійснення збройного опору Збройним Силам України та здійснював окупацію і охорону захоплених територій України.

Злочинна діяльність бойовиків була припинена в середині травня 2023 року військовослужбовцями Збройних Сил України на території Донецької та Луганської областей.

Обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.