Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві ліквідовано канал збуту вогнепальної зброї та боєприпасів – затримано групу осіб

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та затримано групу осіб, які займалися незаконним збутом вогнепальної зброї та боєприпасів на території Києва (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, двоє мешканців столиці організували схему збуту зброї. У межах слідства правоохоронці провели в учасників групи два етапи оперативної закупки вогнепальної зброї. Під час першого етапу придбано 2 автомати Калашникова. Крім того, учасники групи повідомили про можливість придбати у них вогнепальну зброю, вибухові пристрої та набої.

У ході другого етапу спецоперації, після збуту 3 автоматів Калашникова та 2 гранат Ф1, правоохоронці затримали групу осіб у порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуків за місцем їх проживання  вилучено автомат, 9 корпусів гранат та запали до них, 2 пістолети, велику кількість набоїв різного калібру, холодну зброю та грошові кошти.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Встановлюються канал надходження зброї, а також інші особи, які можуть бути причетні до її нелегального збуту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.