Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві на одержанні хабара за «дозвіл» на діяльність СТО викрили посадовця РДА

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру виконувачу обов’язків начальника відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища однієї зі столичних РДА за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний після перевірки документів на здійснення діяльності СТО вимагав у керівника автосервісу 10 тис грн щомісячної плати за подальше безперешкодне здійснення діяльності.

У випадку відмови від надання грошових коштів він попередив підприємця про демонтаж приміщення.

Під час спілкування з керівником автосервісу посадовець наголосив, що він є новопризначеним керівником підрозділу і всі «питання» необхідно вирішувати з ним.

За результатом оперативних заходів задокументовано одержання посадовцем неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. Встановлюється коло осіб, причетних до корупційного правопорушення.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу співробітників СБУ.

Нагадаємо, посадові особи вказаного підрозділу РДА протягом останнього місяця вже двічі викривались Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва під час одержання неправомірної вигоди. Окружною прокуратурою повідомлено про підозру начальнику цього відділу за фактом одержання неправомірної вигоди за «дозвіл» на здійснення стихійної торгівлі (ч. 3 ст. 368 КК України). Також повідомлено про підозру головному спеціалісту даного відділу за фактом одержання неправомірної вигоди за «дозвіл» на розміщення кав’ярні (ч. 3 ст. 368 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.