Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві правоохоронці перекрили канал збуту вогнепальної зброї

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва перекрито канал збуту вогнепальної зброї, вибухових речовин та бойових припасів на території столиці.

За даними слідства, мешканець Черкаської області через особисті зв’язки, у тому числі в кримінальних колах, налагодив у м. Києві збут зброї та бойових припасів.

Правоохоронці провели оперативні закупівлі та зафіксували незаконний збут 12 бойових гранат, 3 пістолетів та набоїв.

У ході проведення обшуків за місцем проживання чоловіка вилучено комплектуючі до стрілецької зброї, бойові припаси та понад 1,2 млн грн.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

У межах слідства встановлюється канал надходження зброї та боєприпасів, а також коло осіб, які можуть бути причетні до їх нелегального збуту.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СВ Печерського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу працівників СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.