Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві затримали чотирьох псевдоправоохоронців, які погрозами змусили криптобізнесмена перерехувати їм 250 тис доларів США

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чотирьом особам у вимаганні, що завдало майнової шкоди потерпілому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, підозрювані дізнались, що 20-річний засновник онлайн-бізнесу має значну суму грошей у криптовалюті. Вони приїхали до нього додому та представились правоохоронцями.

Власнику криптовалюти погрожували кримінальною відповідальністю за вигаданими обвинуваченнями у державній зраді за співпрацю з громадянином рф, однак за 250 тис доларів пообіцяли «залагодити» ситуацію.

Таким чином псевдоправоохоронці змусили потерпілого перерахувати криптовалюту на суму майже 10 млн грн на їхній криптогаманець. Того ж дня підозрювані перевели ці гроші у готівку через один з обмінних пунктів Києва.

Під час обшуків у них вилучили банківські картки, компʼютери, мобільні телефони, автомобілі преміум-класу, підроблені посвідчення журналістів та членів громадських формувань з охорони порядку, амуніцію, майже 7 тис доларів і понад 63 тис грн.

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, ще двом – вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у м. Києві, за оперативного супроводу працівників внутрішньої безпеки та кіберполіції Нацполіції, а також підрозділів внутрішньої безпеки СБУ.

Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність фігурантів до скоєння інших аналогічних злочинів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.