Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві затримали добровольця ДФТГ, який сприяв переправленню військовозобов’язаних через кордон

За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру добровольцю добровольчого формування територіальної громади м. Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 ККУ).

За даними слідства, підозрюваний за 5 500 доларів США забезпечив виготовлення та надання громадянину України тимчасового посвідчення військовозобов’язаного без проходження ним медичного огляду у встановленому порядку. У документі було зазначено, що він за станом здоров’я непридатний до військової служби. Це надавало ухилянту змогу безперешкодно перетинати державний кордон України.

Правоохоронці затримали підозрюваного під час одержання коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в м. Києві за оперативного супроводу УЗНД СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.