Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Києві затримали викладача приватного університету, який за 10 тис доларів США обіцяв влаштувати чоловіка на роботу вибухотехніком заради бронювання

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру викладачу приватного вишу столиці в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за гроші обіцяв влаштувати чоловіка до одного з підприємств, яке займається гуманітарним розмінуванням.

Свої послуги він оцінив у 10 000 доларів США. За ці гроші, користуючись своїми зв’язками, підозрюваний обіцяв спочатку допомогти у позитивному проходженні іспитів, а далі отримати посаду вибухотехніка.

На цій посаді чоловіку обіцяли зарплату понад 60 000 грн, бронювання, а також можливість відряджень за кордон.

Під час зустрічей із чоловіком підозрюваний повідомляв, що документи для працевлаштування та 10 тис доларів США потрібно передати саме зараз. Оскільки вже набирається група з 20-ти осіб і 19 з них вже є. 

У нього, з його слів, є «своя людина» в одному з державних органів, яка допоможе працевлаштуватись вибухотехніком.

Правоохоронці задокументували факт передачі підозрюваному працівнику університету 10 000 доларів США після чого його затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Печерського УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводу УСР у місті Києві ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.