Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Кривому Розі викрито студента, який «замінував» заклад освіти

За процесуального керівництва Криворізької центральної окружної прокуратури викрито та затримано місцевого мешканця за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху (ч. 2 ст. 259 КК України).

За даними слідства, студент написав в одному з російських закритих телеграм-чатів, що керується російськими спецслужбами, прохання здійснити хибне мінування закладу освіти міста Кривого Рогу з метою переведення закладу на дистанційне навчання.

У подальшому на електронну адресу коледжу надійшло повідомлення про намір підірвати будівлю разом зі студентами та викладачами, якщо не будуть виконані умови «російського терориста» про передачу 250 тис грн. Під час огляду території закладу жодних вибухових пристроїв не виявлено.

В ході обшуку за місцем мешкання хлопця правоохоронними органами вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які містили інформацію про протиправну діяльність.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється Криворізьким районним управлінням поліції ГУ НП в Дніпропетровській області. Оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України в області.

  

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури