Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Кропивницькому викрито злочинну групу, яка збувала контрафактні тютюнові вироби та сурогатний алкоголь

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури у межах досудового розслідування кримінального провадження припинено реалізацію підакцизних тютюнових виробів та алкогольних напоїв відомих світових марок (ч. 4 ст. 199, ч. 3 ст. 204 КК України). 

За попередніми даними, на території обласного центру діяла група осіб, яка налагодила збут незаконно виготовленого тютюну з підробленими марками акцизного податку або без них, а також сурогатного алкоголю.

Товар зберігали в орендованих гаражних приміщеннях, власних автомобілях та за місцем проживання.

За попередніми підрахунками, щомісячний дохід від протиправної діяльності сягав 5 млн грн. 

Під час проведення 11 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили понад 60 тисяч пачок цигарок загальною вартістю 4,2 млн грн, майже 600 л сурогатного алкоголю та хімікати для його виготовлення, національну та іноземну валюту в еквіваленті більше 1 млн грн.

Досудове розслідування триває. Наразі вживаються заходи для встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Прокуратура звернулася до суду із клопотанням щодо накладення арешту на вилучений товар.

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.