Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Купʼянську викрито працівника лісгоспу, який вирубував український ліс для подальшої передачі деревини російським військовим

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури майстру лісу Куп’янського лісництва ДП «Куп’янське лісове господарство» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, під час окупації міста підозрюваний свідомо та добровільно пішов на співпрацю з представниками рф. Він став «мастером леса Купянского лесничества», незаконно створеного на базі українського держпідприємства. Свої обовʼязки виконував з травня 2022 року до деокупації регіону.  

Чоловік вирубував український ліс для подальшої передачі деревини російським військовим.  

Тривалий час він намагався «замаскуватися» в Купʼянську, будучи «поза політикою», та періодично мешкав у родичів. Проте правоохоронці зібрали необхідну доказову базу для повідомлення йому про підозру.  

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

Досудове розслідування здійснює другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків). Оперативний супровід – другий оперативний відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.