Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У нетверезому стані за кермом зіткнувся з маршруткою та травмував пасажирку – у Житомирі підозрюють правоохоронця

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру правоохоронцю у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілій тілесні ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, вдень у березні 2023 року у селі Дениші Житомирського району сталася ДТП за участі працівника одного з відділень поліції. Він, перебуваючи у нетверезому стані за кермом автомобіля Mercedes-Benz, майже вдвічі перевищив допустиму у населеному пункті швидкість та зіткнувся з маршрутним автобусом, який їхав попереду. Внаслідок аварії травмувалася пасажирка.

Аварія сталася вихідними, коли правоохоронець перебував поза службою.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, він намагався переконати слідство, що за кермом перебував інший водій.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – Житомирське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.