Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Рівному судитимуть бойовика «днр»

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини за фактом участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, обвинувачений – громадянин України, який підтримує злочинні наміри «днр» та воєнну агресію рф на території України. 

У лютому 2022 року в м. Хрестівка Горлівського району Донецької області він свідомо та добровільно вступив до так званої «п’ятої окремої мотострілкової бригади імені першого голови днр олександра володимировича захарченка». Бойовика призначили на посаду командира взводу 3 роти, видали стрілецьку вогнепальну зброю з бойовими припасами до неї та військову амуніцію. 

З моменту вступу на службу в «днр» і донині обвинувачений виконує покладені на нього службові завдання, обов’язки та повноваження в силовому блоці незаконного збройного формування. 

Він протидіє та перешкоджає виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України і військовослужбовцями ЗСУ шляхом ведення бойових дій проти сил оборони.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.