Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Рівному судитимуть членів злочинної групи, які займались наркоторгівлею у виправному центрі

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 6 осіб за фактами незаконного придбання, перевезення, пересилання, а також передачі та збуту наркотичних засобів у місця позбавлення волі (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 2 ч. 3 ст. 307 КК України). Одного з них також обвинувачують в поширенні злочинного впливу в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Слідство встановило, що у червні 2023 року так званий «смотрящий» організував у виправному центрі злочинну групу. До угруповання входили ще троє засуджених та двоє співучасників з волі. 

Вони пересилали зі Львова у Рівне канабіс та метадон під виглядом поштових відправлень, використовуючи заздалегідь обумовлені вигадані анкетні дані відправника і отримувача. Потім таксисти возили посилки на підприємства у Рівненському районі, де на контрагентських об’єктах працювали засуджені. А ті, своєю чергою, доставляли заборонені речовини до виправного центру. Пізніше метадон та канабіс організатор та учасники угруповання розповсюджували серед «клієнтів». 

Правоохоронці припинили незаконну діяльність злочинної групи у жовтні 2023 року.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УБН ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.