Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Рівному за держзраду судитимуть поліцейського з Луганщини

Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця з Луганщини, якому інкримінують державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2022 року під час окупації смт. Новоайдар Щастинського району Луганщини на той час інспектор з особистої безпеки тренінгового центру ГУНП в Луганській області перейшов на бік окупантів. 

Правоохоронець, який складав присягу на вірність українському народові, перестав виходити на зв’язок з колегами, а потім в телевізійних сюжетах пропагандистів називав окупацію звільненням.

Сержант поліції вступив до лав так званого місцевого «ровд мвд лнр», тим самим надаючи безпосередню допомогу ворогові і діючи на шкоду Україні. 

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку. 

Досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювали слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ та УСБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.