Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У складі «вагнерівців» брав участь у запеклих боях проти ЗСУ під Бахмутом – повідомлено про підозру уродженцю Бердичева

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину у державній зраді та участі у воєнізованому збройному формуванні держави-агресора, яке веде бойові дії проти ЗСУ (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний – раніше судимий уродженець Бердичева, який у 2019 році виїхав до рф. Там він потрапив до в’язниці, а у листопаді 2022 року пішов служити до приватної військової компанії «Вагнер».

Після повномасштабного російського вторгнення у складі військ ворога він був передислокований на тимчасово окуповану територію України.

У лютому-травні 2023 року підозрюваний брав активну участь в запеклих боях, які «вагнерівці» вели проти Сил оборони України на території Донецької області, зокрема у зіткненнях під Бахмутом.

Чоловік хизувався у соцмережах статусом «вагнерівця» та в онлайн-спілкуванні обіцяв приятелям незабаром прийти у місто разом із ПВК «Вагнер».

Досудове розслідування здійснює СБУ в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.