Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У складі зс рф воює проти України – за державну зраду судитимуть уродженця Запорізької області

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури cкерували до суду обвинувальний акт стосовно уродженця Запорізької області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з січня 2023 року чоловік проходить військову службу у складі 132-ї ОГМБр зс рф, що дислокується у місті Горлівка Донецької області. Підрозділ здійснює обстріли об’єктів критичної і цивільної інфраструктури та сприяє військам держави-агресора в окупації населених пунктів регіону.

До вступу у лави зс рф обвинувачений служив у незаконному збройному формуванні – так званій «3-й окремій гвардійській мотострілецькій бригаді «Беркут». Вона створена восени 2014 році з бойовиків відомої «Групи Безлера», які воювали у Горлівці.

Надалі ця бригада увійшла до складу зс рф та бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони України, зокрема на Авдіївському напрямку.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.