Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У співпраці з окупантами забезпечував вивезення зерна до рф – підозрюється екскерівник агропідприємства з Луганщини

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру колишньому виконавчому директорові підрозділу одного з найбільших сільгоспвиробників східної України.

Йому інкриміновано пособництво державі-агресору та колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, у травні 2022 року житель селища Білокуракине Сватівського району, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну був керівником агропідприємства, почав співпрацювати з окупаційною владою рф.

На базі фірми підозрюваний організував діяльність створеного окупантами «ТОВ «Луганська агропромислова компанія». Передав підприємству обладнання та потужності, а сам обійняв посаду «виконавчого директора».

Улітку 2022 року після вказівки «голови лнр» чоловік розпочав «збиральну кампанію» врожаю. Надав так званому «міністерству сільського господарства лнр» гарантії про сплату всіх рахунків до бюджету псевдореспубліки.

Також він віддавав накази щодо вивезення автомобільним та залізничним транспортом до росії зернової продукції через тимчасово окуповані території Луганщини та Донеччини.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.