Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У столиці викрили чотирьох фармацевтів, які без рецептів реалізували нарковмісні препарати

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва чотирьом фармацевтам повідомлено про підозру у порушенні встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (ч. 1 ст. 320 КК України).

За даними слідства, у трьох аптеках однієї з мереж працівники здійснювали збут комбінованих наркотичних лікарських засобів, які містять у своєму складі наркотичний засіб – кодеїн, без рецептів та з перевищенням гранично допустимих норм.

Правоохоронці задокументували 5 фактів збуту нарковмісного засобу без рецептів.

Під час обшуку у аптеках виявлено та вилучено 6 680 пігулок декількох нарковмісних препаратів, мобільні телефони, ноутбук, комп’ютер, розрахунковий термінал, документацію щодо господарської діяльності аптек, чеки про продаж комбінованих наркотичних лікарських засобів та грошові кошти.

Наразі вилучені речовини та предмети направлені для проведення експертиз.

Досудове розслідування здійснювалося СВ та ВКП Шевченківського УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводу УБН ГУ НП в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.