Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У столиці викрито двох осіб, які за 7300 та 8500 доларів США допомагали ухилянтам перетнути кордон

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом чоловікам за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані пропонували чоловікам призовного віку, які бажають перетнути кордон, виготовити документи, що дозволяють виїзд в умовах воєнного стану.

За 7 300 доларів США киянин пропонував виготовити документи, згідно яких чоловіки визнавались непридатними до військової служби за результатами ВЛК та вирішення усіх облікових питань у військкоматі.

Інший підозрюваний – уродженець Чернігівської області за 8 500 доларів США пропонував виготовити тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з поміткою про виключення з військового обліку за станом здоров’я та виготовлення довідки військово-лікарської комісії.

У ході контролю за вчиненням злочинів після отримання грошей чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі їм обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Печерського УП ГУНП у м Києві за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.