Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Сумах припинено діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом в 1 млн грн – трьом чоловікам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури трьом чоловікам повідомлено про підозру у виготовленні психотропної речовини з метою збуту (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, на початку січня 2022 року в одній із квартир багатоквартирного будинку в Сумах троє раніше засуджених, у тому числі за злочини у сфері обігу наркотиків, облаштували нарколабораторію. Один із них купував інгредієнти та предмети, необхідні для виготовлення психотропів, а також розфасовував та реалізовував готовий до вживання амфетамін. За місцем проживання своєї матері він посіяв та вирощував рослини коноплі. Також у його гаражі під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили предмети, схожі на зброю, вибухівку та боєприпаси. Двоє його спільників майже щоденно виготовляли психотропну речовину амфетамін у великій кількості.

У ході слідства було задокументовано факти реалізації пакунків із психотропом амфетамін та наркотичним засобом канабіс. За попередніми даними, щомісяця підозрювані виготовляли та реалізовували близько 3 тис доз заборонених речовин на 1 млн грн.

На даний час троє чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.