Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Тернополі трьох місцевих мешканців підозрюють у незаконному переправленні осіб через кордон

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру трьом громадянам за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані підробляли довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби зі зняттям особи з військового обліку.

Це дозволяло військовозобов’язаним у період дії воєнного стану покидати межі країни.

Охочі ухилитись від військової служби надсилали свої дані на спеціально створену електронну адресу, оплачували послуги із рук в руки та отримували фіктивні документи.

Свої послуги підозрювані оцінили у 3000 доларів США з особи. Задокументовано декілька таких фактів.

Викрили підозрюваних під час отримання коштів.

Наразі одному підозрюваному вже обрано запобіжний захід, стосовно двох інших - вирішується питання. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до злочину.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Тернопільській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України, а також Головного управління Військової контррозвідки ДКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.